P. Persson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Stångberg, Granäng, Yngwe, Jonasson, Sjösvärd

För en gångs skull var det lite småmulet, efter en dag då det också regnat lite, när RUF skulle ta emot IF Vardar/Makedonija i vårsäsongens sista seriematch. I premiäromgången var det en tuff match mellan de båda lagen, och det skulle det bli även denna gång. Denna match kom att avbrytas av domarteamet ett par minuter före slutsignal, så exakt vad som händer med slutresultatet vet vi nog inte förrän till hösten. Nedan kommer dock ett försök att sammanfatta vad som hände dessförinnan.

Det stod tidigt klart att bortalaget var på plats för att ge Romelanda en rejäl kamp om poängen. Matchinledningen var tuff och jämn och utgången av denna match var allt annat än given.

Så småningom kändes det dock som att RUF hade övertaget i matchen, och man skapade tre riktigt vassa chanser att ta ledningen i den första halvleken. Max Harris hade två fina lägen varav ett friläge, och Jonathan Böhm hade ett fritt skottläge inne i straffområdet men gästernas målvakt stod för ett par bra räddningar.

Bortalaget hade få riktigt klara målchanser, men man hade stundtals fina intentioner i det offensiva spelet som sysselsatte Romelandaförsvaret. 0-0 stod sig dock till halvtidsvilan, efter en väl genomförd halvlek från Romelandas sida.

I den andra halvleken hamnade RUF tidigt i underläge. Efter att ha slagit bort bollen på egen planhalva kunde Vardar ställa om och till slut skjuta in 0-1 från några meter inne i straffområdet. En kalldusch för Romelandaspelarna.

I mitten av den andra halvleken kunde gästerna dessutom utöka sin ledning till 0-2 efter en hörna. I det läget såg det bekymmersamt ut för Romelandas del, då man inte skapade chanser i samma utsträckning som tidigare och då klockan började ticka oroväckande snabbt.

Med tio minuter kvar att spela valde coach Marek att satsa allt på ett kort. Johan Kaage flyttades upp i anfallet, och kvar i backlinjen var endast Fredrik Sjöberg och Carl Olsson. Detta skulle visa sig bli ett lyckat drag. Efter bara någon minut fick Kaage bollen i offensivt straffområde och kunde skicka in 1-2. RUF hade fått kontakt inför slutminuterna!

Någon minut in på tilläggstiden kunde ett tröttkört bortalag inte hålla emot längre. Johan Kaage assisterade Martin Granäng i straffområdet som behärskat kunde skicka in kvitteringen 2-2 till stor glädje för alla Romelandaspelare!

RUF gick sedan ned på trebackslinje igen, men trots det var det inte slut på målproduktionen. Bara någon minut senare kastade Fredrik Sjöberg ett inkast som skarvades in i mål av Daniel ”LB” Bengtsson i en tilltrasslad situation. Målet väckte starka protester och domarteamet valde att avbryta matchen med någon minut kvar att spela av tilläggstiden.

Sammanfattningsvis visade RUF på stor moral när man hämtade upp ett 0-2-underläge med tio minuter kvar att spela. Vad som nu händer med slutresultatet återstår att se, men troligtvis lär de tre poängen oavsett vilket hamna i Romelanda. Nu går vi på uppehåll och firar midsommar, och ser fram emot att möta publiken igen på RUF-dagen lördag 19/8!